چرا من فشار خون دارم؟

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

کیفیت زندگی شما به سوالاتی بستگی دارد که از خود می‌پرسید.

بیشتر مردم و پزشکان در مورد سلامت و بیماری سؤالات درست را نمی پرسند. پزشک ها آزمایش‌های بی‌شماری را انجام می‌دهند و اگرمقدار مشخصی را بالا یا پایین ‌بینند، دارو/مکمل تجویز می‌کنند یا عضوی را برای افزایش یا کاهش تعدادشان برش می‌دهند. سوالکلیدی که باید پرسید این است که چرا این عدد بالا یا پایین است؟

بدن با قدرت شفابخش و تشکیل حیات باورنکردنی ساخته شد که ما را از ۲ نیم سلول به نزدیک ۷۵ تریلیون سلول رساند. همین قدرت هرسیستم و عملکردی را در بدن ما اجرا می کند.

بدن ما ؛ نیازهای طبیعی خاصی دارد که با برآورده شدن آنها ، یک آرامش درونی، هماهنگی و هموستاز ایجاد می کند. این به معنایسلامتی است. هنگامی که سطح خطرناکی از سمیت یا کمبود در هر یک از این نیازهای ضروری وجود داشته باشد، حالت ناهماهنگیرخ می دهد که باعث کاهش عملکرد بدن و بیماری می شود که میتونه‌ به تعدادی از علائم مختلف مانند فشار خون بالا منجر شود.

شایع ترین علت فشار خون بالا:

امروزه مشخص شده است که ۹۵ درصد از کل موارد فشار خون بالا کاملاً قابل پیشگیری و برگشت پذیر است.

هنگامی که بدن با هر گونه استرس فیزیکی، شیمیایی یا احساسی مواجه می شود، هورمون ها و انتقال دهنده های عصبی خاصیتحریک می شوند. اگر شرایط اصلاح نشود ، بدن از حالت استرس حاد (طبیعی) به حالت استرس مزمن (طولانی مدت و غیر طبیعی وخطرناک برای سلامتی) تبدیل می شود.

یکی از این هورمون‌هایی که تحت این شرایط ترشح می‌شود، کورتیزول است که چندین عملکرد متمایز کلیدی دارد .

۱. افزایش قند خون:

تحت استرس، بدن ما به انرژی سریع نیاز دارد، این بخش خوب کورتیزول است، زیرا قند خون را افزایش می دهد و ما انرژی بیشتریداریم و برای مدتی هوشیارتر هستیم.

با گذشت زمان، اگر هورمون استرس بالا باشد، ترشح انسولین را افزایش می‌دهد که باعث تغییر مسیرهای ذخیره‌سازی چربی ومسیرهای التهابی می‌شود. این آبشار ادامه دار کورتیزول/انسولین بالا در نهایت باعث افزایش وزن از طریق ذخیره چربی، کاهش پروتئینو التهاب گسترده می شود که دیواره اندوتلیال شریان ها را از بین می برد و باعث ایجاد زخم، سفتی، کاهش انعطاف پذیری و فشار خونبالا می شود

۲. کاهش اکسیژن در خون

تحت استرس، بدن ما به عادات تنفسی کوتاه و کم عمق برمی گردد که باعث کاهش محتوای اکسیژن و افزایش سطح دی اکسید کربن دربافت های ما می شود که‌ باعث می شه سوخت و ساز بدن ما به منابع سوخت بی هوازی (بدون اکسیژن) (قند و پروتئین ذخیره شده) تبدیل شود.

منابع بی هوازی سوخت ، سطوح بالایی از ضایعات متابولیک و رادیکال‌های آزاد را بر جای می‌گذارند که به سلول‌های اندام و بافتآسیب می‌رسانند.

۳. افزایش کلسترول:

کلسترول یک ماده چرب در بدن است که برای عملکرد مغز و اعصاب ضروری است زیرا یک جزء حیاتی برای حافظه و یادگیری است. کلسترول همچنین برای هورمون های جنسی (تستوسترون، پروژسترون) و همچنین ویتامین D مورد نیاز است.

کلسترول یک مکانیسم ترمیم کننده است. هنگامی که بدن ما در حالت استرس قرار دارد، نیاز به ترمیم سلولی وجود دارد، بنابراینکلسترول به طور طبیعی در پاسخ , افزایش می یابد. در کوتاه مدت این پاسخ خوبی است. اما در دراز مدت، اگر بدن ملتهب باشد،کلسترول توسط آبشار ثابت رادیکال های آزاد اکسید می شود. این می تواند به شدت به دیواره رگ های خونی آسیب برساند.

۴. جریان خون اسیدی:

کورتیزول بالا باعث کاهش سطح اکسیژن در بدن می شود. این وضعیته اکسیژن کاهش یافته، باعث می شود جریان خون به دلیل سطوحبیشتر دی اکسید کربن متصل به هموگلوبین، اسیدی شود.

وقتی جریان خون اسیدی است، بدن باید با استفاده از آب بیشتر و مواد معدنی ، بافر قلیایی برای خنثی کردن (دزدیدن مایعات و موادمغذی از مفاصل، دیواره رگ‌های خونی و سایر ساختارها مانند استخوان، ماهیچه و رباط‌ها) جبران کند.

– اختلال در چرخه خواب:

کورتیزول باید به طور طبیعی در شب پایین بیاید تا به بدن اجازه دهد استراحت کند و به خواب رود و باید در صبح افزایش یابد تا انرژیو بیداری فوری فراهم شود.

وقتی بدن ما در حالت استرس مزمن قرار دارد، لخته‌سازی‌های غیرطبیعی داریم که چرخه خواب ما را مختل می‌کند و صبح‌ها ما را بی‌حالو در طول روز خسته می‌کند.

افزایش سطح کورتیزول باعث شل شدن رباط ها می شود . این امر ثبات مفصل را کاهش می دهد و منجر به افزایش حساسیت به آسیبمی شود. مهم‌ترین ناحیه‌ای که روی آن تأثیر می‌گذارد، ستون فقرات است، که محل نگهداری و محافظت از نخاع و اعصاب است کهعملکرد و فرآیندهای بهبودی سیستم‌های اندام را کنترل می‌کنند.

استرس مزمن باعث آسیب کنترل نشده به ستون فقرات و سیستم عصبی به نام سابلوکساسیون می شود که منجر به تعدادی از علائماحتمالی از جمله درد، محدودیت حرکتی و اختلال عملکرد اندام می شود . حساس ترین نواحی ستون فقرات در بالا و محور از گردن تاقسمت میانی کمر قرار دارند.

هنگامی که سابلوکساسیون در این نواحی وجود دارد، بر عملکرد قلب و عروق تأثیر می گذارد و باعث افزایش فشار خون می شود.

آیا این مطلب از نظر شما مفید بود؟
بلهخیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن تماس: ۰۹۰۲۴۴۹۲۱۲۴

● ساعات کاری: از ۱۰ الی ۱۶
● شنبه تا چهارشنبه

درج پیام در سایت